Градови и општине

Град Лозница

Подручје града Лознице налази се у западном делу Републике Србије на самој граници са Босном и Херцеговином уз реку Дрину.

Општина Мали Зворник

Општина Мали Зворник је општина у Мачванском округу, у западној Србији. По подацима из 2004. године општина заузима површину од 184 km2

Општина Љубовија

Подручје општине Љубовија се налази на крајњем западном делу Србије. Територија Oпштине је у саставу крупније регионалне административне јединице, Мачванског округа коме гравитира у економском, привредном и културном погледу.

Општина Бајина Башта

Бајина Башта је градско насеље и седиште истоимене општине на десној обали реке Дрине, у Златиборском округу, у западној Србији. Налази се на 43°58′ северне географске ширине и 19°34′ источне географске дужине.

Општина Крупањ

Рађевина и њено градско средиште Крупањ налазе се у западном делу Србије, на десној обали реке Дрине.

Општина Осечина

Општина Осечина је општина у Колубарском округу на западу Србије. По подацима из 2004. Општина заузима површину од 319 km2

Општина Прибој

Општина Прибој је у југозападној Србији, у шумовитој области Старог Влаха, у долини реке Лим . Општина Прибој смештена је на тромеђи Србије, Црне Горе и Републике Српске (БИХ).

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош се налази у југозападном делу Србије, у Златиборском округу. Нова Варош је смештена на средини магистралног пута Београд – Бар.

Општина Богатић је општина у Мачванском округу, на западу Србије. По подацима из 2004. општина заузима површину од 384 km² (од чега на пољопривредну површину отпада 3.651 ha, а на шумску 2.948 ha).

Општина Сјеница је једна од општина у Србији у Златиборском округу. Површине је 1059 km2, што је чини већом општином Републике Србије.

Општина Пријепоље се налази у Златиборском округу у југозападном делу Србије на простору средњег Полимља

Изборник